Kulinarika

Gostišče Jezero v svojo kulinarično ponudbo vključuje tako slovenske tradicionalne jedi, kot tudi jedi iz svetovne kuhinje. Pri načinu priprave smo pozorni, da upoštevamo sodobne trende, ki hrano naredijo okusno in zdravo.

Z izborom sveže in kvalitetne hrane skrbimo, da bomo zadovoljili vse vrste okusov in prehrambenih navad. V naši ponudbi boste srečali vse vrste termične priprave hrane.

Jedi iz tradicionalne slovenske kuhinje smo vključili v vse skupine jedi. Izbirate lahko med: Šunka z hrenom, domača klobasa v zaseki, kraški pršut z olivami, ajdovi žganci, belokranjski matevž, goveja juha, juha z jurčki, kmečka pojedina, jurčki praženi ali z jajcem, … .

Gostje, ki so ljubitelji morske hrane, se bodo lahko razvajali z okusi morskih rakov (škampov), belih morskih rib (kovač, zobatec, brancin, orada, morski list) in morskimi mehkužci (solata iz hobotnice, lignji pripravljeni na več načinov).

Tudi ljubitelji posladkov ne bodo ostali praznih ust. Poleg sladolednih in sadnih kup, Vam lahko ponudimo še gibanico, štruklje, ajdovo rezino z hruško, različne vrste palačink, med katerimi je kraljica palačinka Jezero.

20130310_184641 20130510_095151 20130509_225053